Companii

EcoNews ZF

PAGINA VERDE

EcoNews ZF
16.03.2022, 00:03 117

♦ Veniturile producătorilor de energie, inclusiv ale celor de energie verde, care vor depăşi 300 de lei/MWh vor fi impozitate cu 80% timp de un an, potrivit unor date neoficiale, de la 1 aprilie, dată de la care va intra în vigoare o nouă schemă de sprijin pentru consumatorii de energie. Preţul de referinţă este chiar mai mic decât cel aplicat în prezent, de 450 lei/MWh şi va aduce pierderi majore industriei, despre care se spune că este la începutul unui nou val de dezvoltare. Ca reacţie, cele mai mari asociaţii de producători de energie verde din România cer renunţarea la impozitarea cu 80% a veniturilor companiilor de profil, aceasta fiind o piedică în calea investiţiilor pe termen scurt.

♦ Producătorul de acoperişuri Wetterbest contribuie cu 13.000 de euro la activitatea din cadrul Sanctuarului AMP Libearty, cel mai mare sanctuar de urşi bruni din lume, situat în Zărneşti, judeţul Braşov, în cadrul programului „Suntem dedicaţi planetei“. Cu aceşti bani, compania asigură integral costurile necesare pentru întreţinerea a doi pui de urs timp de un an şi materialele de construcţii necesare pentru buna funcţionare a sanctuarului.

♦ Grupul hotelier ANA Hotels, cel mai mare jucător din industria hotelieră de pe piaţa locală, deţinut de omul de afaceri George Copos, a înlocuit recipientele de unică folosinţă din băile hotelurilor cu unele reutilizabile. „Peste 60.000 de recipiente din plastic de unică folosinţă erau utilizate anual pentru consumabilele din băile hotelurilor noastre“, spun reprezentanţii grupului într-un newsletter. Tot pentru sustenabilitate, ANA Hotels a instalat staţii de încărcare pentru maşini electrice în parcările hotelurilor pe care le are în Eforie Nord (Hotel Europa & Health Spa), Poiana Braşov (Hotel Sport) şi Bucureşti (Crowne Plaza), iar în vara anului 2021 a început să organizeze ateliere de reciclare creativă, cu teme eco-friendly dedicate copiilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO