Companii

Edenred: Cardurile Spendeo au adus tranzacţii de peste 5 mil. de lei în primul an de funcţionare

Edenred: Cardurile Spendeo au adus tranzacţii de peste 5...

Autor: Cristina Bellu

23.03.2017, 13:18 399

Edenred, cea mai mare companie emitentă de carduri şi tichete preplătite pentru companii, a emis peste 5.000 de carduri Spendeo pentru cheltuieli de serviciu în primul an de la lansarea soluţiei în România, valoarea tranzacţiilor realizate de angajaţii companiilor prin intermediul cardurilor preplătite ajungând la peste 5 mil. de lei.

„Impactul pozitiv de care se bucură soluţia Spendeo by Edenred la un an de la lansarea în România ne confirmă faptul că, aşa cum a fost şi cazul altor ţări precum Franţa, Italia si Polonia, unde au fost implementate soluţii similare, piaţa locala a atins nivelul de maturitate şi înţelegere a faptului că digitalizarea proceselor de administrare a cheltuielile de afaceri prin eliminarea numerarului înseamnă economii semnificative de costuri.” a declarat Dana Sintejudean, director general adjunct al Edenred România.

Tranzacţiile au fost realizate în proporţie de 80% în România, iar restul în Uniunea Europeană, Marea Britanie, Statele Unite, Rusia şi Japonia.

Soluţia Spendeo este formată dintr-o platformă web pentru companii, conectată cu carduri  preplătite dezvoltate sub licenţa Mastercard. Cardul Spendeo este un card de plată, securizat cu cip şi cod PIN şi permite plăţi contactless. De la lansarea cardurilor Spendeo şi până în prezent, 75% dintre tranzacţii au fost efectuate cu CIP, valoarea medie a tranzacţiei fiind de 170 lei. 25% din plăţi au fost contactless, având o valoare medie de tranzacţie de 100 de lei.

Prin platforma online Spendeo by Edenred, companiile pot aproba cheltuieli, pot face transferuri instant de fonduri către cardurile angajaţilor, pot comanda carduri noi sau pot să aloce cardurile existente unor alţi utilizatori. Un avantaj notabil pentru angajatori este faptul că pot stabili diverse limite în utlilizarea cardurilor, precum limitarea utilizării cardurilor la anumite categorii de comercianţi, limitarea sau blocarea retragerii de numerar de la bancomat sau restricţii pentru anumite intervale orare, în funcţie de nevoile şi politica fiecărei societăţi.

Angajaţii pot utiliza cardurile Spendeo în reteaua comercianţilor care acceptă carduri Mastercard - cea mai mare reţea de acceptare la nivel naţional şi internaţional. Printre cele mai frecvente tipuri de cheltuieli efectuate de utilizatorii Spendeo by Edenred se numără: cheltuieli pentru protocol, diurnă, întreţinere auto (spălătorie, consumabile), cheltuieli cu deplasarea (parcare, taxi, bilete avion, tren, taxe pod) şi cazare.

Cu un volum emis de peste 20 de mld. de euro la nivel mondial, Edenred este cel mai mare emitent de tichete şi carduri preplătite pentru companii atât în România, cât şi la nivel internaţional.

În România, peste 35.000 de companii acordă tichete si carduri de masă Ticket Restaurant, tichete şi carduri cadou şi alte tipuri de tichete emise de Edenred, către peste 1 milion de angajaţi şi colaboratori.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO