Companii

Editura Paralela 45, marja de peste 10%

27.08.2008, 18:56 20

Editura Paralela 45 a realizat aproximativ 20% din veniturile totale in Capitala, adica circa 380.000 de euro, in conditiile in care compania a raportat anul trecut afaceri de 1,9 milioane de euro.
In aceeasi perioada, profitul companiei, detinuta de Calin Vlasie, a ajuns la 200.000 de euro.
"Cartile noastre sunt distribuite la nivel national in toate librariile, insa nu avem un lant propriu de librarii", a declarat Tiberiu Stamate, coordonator de relatii publice al Editurii. Deasemenea, editura realizeaza vanzari de carte si in mediul online, care contribuie cu 5% la rulajul anual.
Din anul 2000, Editura Paralela 45 a inceput sa publice peste 200 de titluri anual, iar anul trecut a editat 290 de volume. "Anul acesta estimam ca vom depasi 300 de carti publicate", a mai mentionat Stamate.
Tiberiu Stamate mai spune ca oferta editoriala de pe piata este extrem de variata, ceea ce determina si o concurenta mai puternica.
"Concuram in primul rand cu editurile care publica literatura romana contemporana si carte didactica, mai putin cu cele care publica literatura comerciala", a spus el.
Reprezentantul Editurii Paralela 45 apreciaza ca este dificil de calculat cota de piata a unei edituri, in conditiile in care piata de carte este foarte mobila.
"Se disting in continuare o serie de edituri de top, dar si cele mai noi edituri aparute care incearca sa cucereasca piata atat prin conditiile grafice excelente dar si prin oferirea de suporturi alternative ale informatiei", a spus el.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO