Companii

EDPR, unul dintre cei mai puternici investitori în energia verde, termină 2018 cu pierderi după scăderea cu 16% a producţiei

EDPR, unul dintre cei mai puternici investitori în...

Autor: Roxana Petrescu

02.04.2019, 00:05 344

♦ Energias de Portugal Renovaveis (EDPR), divizia de energie verde a grupului energetic portughez Energias de Portugal, este primul investitor în capacităţi de stocare a energiei din România ♦ În schimb însă, banii pentru dezvoltarea de noi proiecte regenerabile s-au oprit după ce portughezii au pariat local 800 de milioane de euro pe eoliene şi solare.

Producţia de energie a portu­ghezilor de la EDPR a ajuns anul tre­cut la circa 1TWh, cu 18% mai puţin faţă de energia livrată în sistem în 2017, cantitatea din 2018 fiind echi­valentul a circa 2% din producţia de energie la nivel naţional.

Principalul factor care a dus la scă­derea producţiei au fost condiţiile meteo mai puţin fa­vorabile. Cu un por­tofoliu de proiecte de 521 MW, din care 471 MW sunt pe zo­na de ener­gie eo­lia­nă, re­zul­tatele EDPR de­pind la propriu de cum bate vântul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO