Companii

Eduard Köber: Am încercat să obţinem fonduri europene în zona de cercetare şi dezvoltare, dar au venit cu necesitatea de a crea locuri de muncă

Eduard Köber: Am încercat să obţinem fonduri europene...

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Mirabela Tiron

30.05.2024, 00:07 1019

Producătorul de lacuri şi vopsele Köber din Piatra-Neamţ, deţinut de familia cu acelaşi nume, a trecut de borna de 500 de milioane de lei cifră de afaceri în 2023, încheind anul cu venituri de 547 de milioane de lei, în creştere cu 9% comparativ cu anul precedent, potrivit datelor disponibile pe site-ul Ministerului de Finanţe.

Ca număr de angajaţi, compania a urcat la 843, cu peste şaizeci mai mult faţă de 2022, profitul fiind şi el pe plus cu 10%, până la 68,9 milioane de lei.

La începutul acestui an, reprezentanţii companiei spuneau că se află în plin proces de implementare a investiţiei planificate în localitatea Deva – un hub logistic în prima fază, urmat de dezvoltarea unui al patrulea centru de producţie. De asemenea, noul centru de proiectare al organizaţiei fusese inaugurat recent în judeţul Neamţ.

„Investiţia în acest proiect se ridică la 15 mil. euro, vrem să construim un centru de cercetare unde să unim toate departamentele pe care le avem“, a spus recent Eduard Köber, director de achiziţii în cadrul companiei, la conferinţa ZF Reindustrializarea României.

 

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro