Companii

Educaţia pentru mediu începe de la grădiniţă: „Mizăm pe conştientizare, adaptăm toate noţiunile pe înţelesul copiilor. Lipseşte însă determinarea cadrelor didactice şi a conducerii“

PAGINA VERDE

Educaţia pentru mediu începe de la grădiniţă:...

Autor: Alexandra Matei

16.03.2022, 16:45 75

♦ Pentru a-i învăţa pe copii despre colectarea selectivă, ar fi necesare coşuri de gunoi diferenţiate.

Grădiniţele încep să dezvolte proiecte de sustena­bilitate pentru a-i învăţa pe copii de la vârste mici ce înseamnă concepte precum reciclarea sau colectarea selectivă. The little artist, Ama, Butterfly sunt doar câteva exemple de astfel de instituţii de învăţământ care pun în aplicare principiile economiei verzi.

„Vrem să facem în fiecare grupă un colţ cu plante. Fie­care copil va aduce de acasă un ghiveci cu o plantă şi va avea grijă de ea. Proiectul are scopul de a responsabiliza mai mult copilul şi de a-i cultiva dragostea faţă de natură şi plante“, spune Geanina Pană, director educaţional în cadrul gră­di­niţei The little artist din Bucureşti.

Pentru a dezvolta pro­grame de economie verde la nivel de învăţământ pre­şcolar, crede ea, ar fi nevoie de investiţii de măcar câteva mii de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO