Companii

Efectele crizei forţei de muncă: Nuclearelectrica oferă studenţilor burse de 2.000 de lei lunar

Efectele crizei forţei de muncă: Nuclearelectrica...

Autor: Răzvan Botea

31.05.2018, 20:00 410

SN Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, deţinut în proporţie de 82,49% de către statul român, oferă studenţilor din anii III şi IV de la anumite specializări din cadrul Universităţii Politehnice  Bucureşti burse de studiu în valoare de 2.000 de lei lunar, arată comunicatul de presă emis de către companie.

„Acordarea acestor burse este un prim pas concret de implicare activă a companiei în selectarea şi recrutarea studenţilor foarte bine pregătiţi. Este parte a strategiei de resurse umane readaptată recent, iar obiectivul vizează formarea unei generaţii de specialişti, asigurarea competenţelor necesare şi mai a ales a continuităţii acestor competenţe în operare, producţie şi domeniile suport. Dincolo de motivare şi eforturile de retenţie a specialiştilor pe care compania le face constant, identificarea şi creşterea unei noi generaţii este în sine garanţia performanţei industriei nucleare”, declară Cosmin Ghiţă, director general al Nuclearelectrica.

Selecţia facultăţilor din cadrul Universităţii Politehnica Bucureşti a fost realizată în baza necesităţilor SNN/CNE Cernavodă de recrutare, retenţie şi formare de specialişti, atât pentru activititatile curente de operare şi producţie ale companiei, pe termen mediu şi lung, cât şi pentru proiectele majore de investiţii, pe termen foarte lung: proiectul retehnologizării Unităţii 1 şi proiectul Unităţilor 3 si 4.

Astfel în funcţie de necesităţile estimate, SNN va acorda cele 25 de burse după cum urmează: Facultatea de Inginerie Electrică, specializarea Inginerie electrică-3 burse;  Facultatea de Inginerie Mecanică si Mecatronică, specializarea Inginerie mecanică-6 burse; Facultatea de Energetică, specializarile Inginerie energetică, Energetică şi tehnologii nucleare, Ingineria sistemelor electroenergetice-12 burse; Facultatea de Automatică şi Calculatoare, specializările Ingineria sistemelor şi Calculatoare şi tehnologia informaţiei-4 burse.

„Parteneriatul cu mediul economic reprezintă o prioritate în Universitatea Politehnică din Bucureşti, fiind definitoriu în pregătirea practică a studenţilor noştri, contribuind astfel la dezvoltarea competenţelor profesionale necesare unor cariere de succes. Atragerea şi implicarea mediului economic şi de afaceri în procesul educaţional, în special în cel ingineresc, contribuie la realizarea cerinţelor actuale legate de inovare, de progres, de schimbare a culturii afacerilor, ca şi de întărirea spiritului antreprenorial în rândul tinerilor”, declară prof. dr. ing. Horia Necula, Decanul Facultăţii de Energetică, Universitatea Politehnică din Bucureşti.

SNN îşi propune o rată de retenţie de 80% a bursierilor.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO