Companii

Efectele noii gripe din China: Jumătate din cei peste 400.000 de corporatişti din România ar putea lucra de acasă şi numărul comenzilor online va creşte

Când la birou e loc puţin, lucrezi de acasă

Când la birou e loc puţin, lucrezi de acasă

Autor: Bogdan Alecu

11.03.2020, 07:00 1608

Munca de acasă urmează a fi testată puternic în perioada imediat următoare, pe măsură ce companiile îşi vor îndemna angajaţii să lucreze de acasă pentru a evita spaţiile aglomerate. În cazul marilor tranzacţii imobiliare, cu malluri, hoteluri sau clădiri de birouri, impactul ar putea fi unul redus per total an 2020, dar doar dacă situaţia va reveni la normal în următoarele luni.

Companiile care s-au confruntat cu epidemia de coronavirus în Asia şi-au încurajat angajaţii să lucreze de acasă, testând altfel un sistem despre care se discută deja de ani de zile.

Ieri tot mai multe companii şi-au consultat intern angajaţii şi chiar au decis să „îi trimită acasă“ în contextul în care de astăzi s-au închis şi şcolile pentru a reduce riscul extinderii virusului Covid-19.

De partea cealaltă, în România există peste patru milioane de metri pătraţi de birouri moderne, cele mai multe în Bucureşti, concentrate cu precădere în zona Barbu Văcărescu şi Dimitrie Pompeiu. Spre exemplu, anul trecut, staţia de metrou Aurel Vlaicu a fost tranzitată de peste 8 milioane de pasageri, potrivit datelor Metrorex.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO