Efectul închiderilor de fabrici. Agrana: doar 30% din consumul de zahăr din România se obţine din agricultura românească

Secțiune susținută de Medlife Logo

2 iul 2018 Autor: Mădălina Panaete

Producţia de zahăr a României stă în mai puţin de cinci fabrici, în condiţiile în care în urmă cu un deceniu şi jumătate pe plan local funcţionau 33 de companii.

România este printre ţările din Uniunea Europeană cu un consum de zahăr redus, cu doar 25,5 kilograme per capita, nivel datorat în primul rând puterii de cumpărare reduse, se arată într-un raport al producătorului de zahăr Agrana, liderul pieţei.

Din acest consum, puţin peste un sfert este realizat din agricultura românească.

„Suntem încă o ţară cu deficit de producţie (doar circa 30% din consum se obţine din agricultura românească), dar cu un potenţial agricol încă neexploatat, mai ales pentru pieţele de nişă cum ar fi producţiile organice”, se arată în raportul citat.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 02.07.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
fabrici
, Agrana
, zahăr
, agricultura românească
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide