Companii

Efervescenţă turistică la Timişoara, Capitală Europeană a Culturii: „Se simte că suntem în anul capitalei culturale, sunt foarte mulţi turişti străini şi din alte oraşe ale ţării“

Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii celebrează deţinerea acestui titlu prin evenimente, expoziţii şi spectacole.

Pe parcursul anului 2023, noile Capitale Europene ale Culturii celebrează deţinerea acestui titlu prin evenimente, expoziţii şi spectacole.

Autor: Miruna Diaconu

10.06.2023, 11:53 538

Străzile Timişoarei au devenit locuri unde conversaţiile nu se poartă doar în română, ci şi în franceză, engleză, spaniolă, germană şi chiar şi cehă Proprietarii de restaurante şi hoteluri din Timişoara se aşteaptă ca vara să reprezinte punctul maxim pentru oraşul din Banat, dar străzile sunt deja pline de turişti români şi străini „Vin pentru o zi şi turişti din Ungaria sau Serbia, dar nu rămân peste noapte“.

Timişoara a intrat oficial pe 17 februarie 2023 în categoria oraşelor care poartă statutul de Capitală Europeană a Cul­turii, alături de Elefsina, din Grecia şi de Veszprém, din Ungaria. Oraşul de pe Bega este al doilea oraş din România care este capitală a culturii, după ce, în 2007, titlul a fost deţinut de Sibiu.

„Cu siguranţă se simte că suntem în anul Capitalei Culturale, sunt foarte mulţi turişti străini şi din alte oraşe ale ţării care intră zilnic la Monoton. Mult mai mulţi de­cât în anii trecuţi, persoane care caută suve­niruri din Timişoara, sunt interesate să afle povestea obiectelor create în Timişoara, să vadă specificul local, să ia cu ei o amintire, se bucură când văd felicitări, ilustraţii cu imagini din oraş. Produsele scad din stoc într-un ritm mult mai alert“, povesteşte Oana Monoran, proprietara businessului Monoton, aflat chiar în centrul Timişoarei, care comercializează produse handmade realizate de artişti şi designeri români.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO