Companii

Eficienţă germană. Kaufland a ajuns la o marjă de profit de 7,2%, cel mai bun nivel de la intrarea pe piaţă. Vânzările au crescut cu 8% în 2018, ajungând la 10,8 miliarde de lei

Eficienţă germană. Kaufland a ajuns la o marjă de...

Autor: Cristina Roşca

04.06.2019, 07:14 997

Lanţul de hipermarketuri şi-a majorat vânzările cu 8% în 2018, la 10,8 mld. lei ♦ Profitul a avansat de două ori mai repede.

Grupul german Kaufland a obţinut anul trecut o marjă netă de profit de 7,2%, una dintre cele mai bune din comerţul alimentar, conform datelor ZF, şi totodată cea mai bună de la in­tra­rea pe piaţă a companiei în 2005. Într-un singur an, în 2015, marja de pro­fit a lanţului de hipermarketuri cu pre­ţuri mici a mai sărit de 7%.

Grupul german Kaufland şi-a men­ţi­nut anul trecut poziţia de lider al co­merţului local pentru al şaselea an con­se­cutiv după ce cifra de afaceri s-a apro­piat de 11 mld. lei, plus 8%. Profi­tul net s-a situat şi el pe un trend ascen­dent, ba chiar a crescut mai rapid ca busi­nessul, cu peste 17%, conform cal­cu­lelor ZF, până la un pas de 800 mil. lei.

Lanţul de hipermarketuri cu pre­ţuri mici Kaufland şi-a majorat anul trecut cifra de afaceri cu aproape 8% în­tr-un an în care consumul privat a pos­tat un plus de 5%, iar compania a inau­gurat patru magazine noi, cel mai lent ritm de până acum.

Kaufland a in­trat pe piaţa locală în 2005 şi de atunci s-a extins an de an cu un ritm ce a variat de la 4 la 13 maga­zi­ne, expansiune ce a men­ţinut şi busi­nes­sul pe un trend ascen­dent, chiar şi atunci când consu­mul privat dădea sem­ne de oboseală. În ultimii ani, creş­te­rea busines­su­lui  a fost susţi­nu­tă şi de evoluţia bună a consumului. Pentru a-şi creşte şansele de a ră­mâ­ne lider şi pen­tru a acoperi mai bine ţara, compa­nia a anunţat că va conti­nua să se extindă.

Lanţul de hipermarketuri Kaufland, liderul comerţului local după cifra de afaceri, şi-a bugetat câte zece deschideri pe an în perioada 2019-2022, compania având deja terenurile achiziţionate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO