Companii

Egger Rădăuţi face cu 35 milioane de euro energie din rumeguş

Egger Rădăuţi face cu 35 milioane de euro energie din rumeguş

Autor: Roxana Petrescu

08.01.2014, 21:38 4460

Egger, unul dintre principalii jucători din piaţa de prelucrare a lemnului, cu afaceri de aproape 200 mil. euro, a fi­na­li­zat lucrările la cea mai mare centrală pe biomasă din Ro­mâ­nia, un proiect de 83 MW, în valoare de 35 mil. euro, care va furniza căldură şi energie pentru operaţiunile companiei din Rădăuţi (Suceava).

Materia primă pentru această unitate sunt chiar deşeurile care rezultă din prelucrarea lemnului.

„Egger operează fabrici integrate unde lemnul este utilizat iniţial pentru producerea materialelor pe bază de lemn (PAL, OSB, parchet). Reziduurile lemnoase şi lemnul reciclat care nu pot fi utilizate în producţie sunt folosite ca materie primă în propriile centrale pe bază de biomasă pentru a genera energie. Astfel, utilizarea lemnului ca materie primă este optimizată de către Egger prin valorificarea completă a materialului lemnos. Energia produsă la fabrica din Rădăuţi va fi utilizată exclusiv pentru alimentarea proceselor de producţie şi a instalaţiilor de pe amplasament“, spune Ioan Ban­ciu, director tehnic al Egger Rădăuţi.

Energia pe biomasă este susţinută prin schema de sprijin prin două certificate verzi pe fiecare MWh injectat în reţea.

Citiţi mai multe detalii aici

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.01.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

AFACERI DE LA ZERO