Companii

EJobs: Ingineria, Contabilitatea şi Vânzările sunt domeniile preferate de candidaţi

EJobs: Ingineria, Contabilitatea şi Vânzările sunt...

Autor: Departamentul Economic

31.08.2016, 07:00 924

Salariile peste medie din domeniul IT situează acest domeniu pe locul 5 în topul preferinţelor candidaţilor pentru angajare, pe aceeaşi poziţie fiind şi domeniul Achiziţii-Logistică-Aprovizionare şi Management-Consultanţă (5% dintre respondenţi pentru fiecare domeniu).

Domeniul de activitate cu cea mai pregnantă prezenţă masculină (94%) este cel legat de transporturi, în timp ce femeile preferă zona de Secretariat – Administrativ (89%).

IT-Hardware este pe locul doi în topul domeniilor în care lucrează bărbaţii, 83% dintre persoanele de sex masculin chestionate, declară că au job în tehnologia informaţiilor. construcţiie fiind de asemenea dominate de 83% dintre bărbaţi.

Femeile au, însă, alte domenii preferate decât bărbaţii, fiind orientate, spre joburile de birou care necesită organizare. Pe primul loc, în cazul lor este domeniul secretariat-administrativ, unde lucrează de 89% dintre femeile chestionate, pe locul doi este Contabilitatea-Finanţe cu 87% dintre femei, iar pe locul trei – Resursele umane şi Psihologia. Majoritatea respondenţilor provin din Bucureşti, din Nord-Estul, Nord-Vestul ţării, dar şi din zona de sud.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO