Companii

Elba Timisoara vrea sa devina furnizor Ford

06.10.2009, 23:17 167

Producatorul timisorean de corpuri de iluminat Elba, cu afaceride 40 de milioane de euro in 2008, urmareste sa devina furnizor alproducatorului de autovehicule Ford.

Compania produce pentru Dacia farurile montate pe modelele dinfamilia Logan si sisteme de iluminat public si de interior. Pentruanul in curs reprezentantii Elba au estimat anterior un plan deafaceri in scadere, la 34 de milioane de euro.

"Ne gandim si la intrarea la Ford. Acum suntem in faza de audit,iar probabil cand ne vom muta in fabrica noua si vor trece la unprodus local vom deveni furnizori", a declarat Gheorghe Cocian,directorul general al Elba Timisoara.

Ford produce in prezent la fabrica din Craiova utilitara usoaraTransit Connect, insa piesele provin in principal de la furnizoriexterni, iar caroseria este furnizata de la uzina din Turcia. Ca siDacia, Ford va trece treptat la integrarea locala a furnizorilor,circa cinci companii anuntand deja planuri de constructie a unorfabrici de componente auto in judetul Dolj.

Elba se afla in proces de constructie a unei noi fabrici si derelocare in afara orasului Timisoara a activitatilor de productiedin unitatea actuala. Compania a construit deja primele hale si seafla in diferite stadii de constructie la alte hale ce suntamplasate pe o platforma din parcul industrial Freidorf."Constructia este in derulare, dar cautam fonduri de dezvoltare.Creditele pentru industria auto sunt insa destul de rare. Am speratca vom obtine un credit bun (in conditii de finantare avantajoase -n.r.) si am incercat si cu ajutorul ACAROM (AsociatiaConstructorilor de Automobile din Romania - n.r.), dar conditiilenu sunt convenabile", a spus Cocian.

Platforma industriala Elba, aflata in centrul Timisoarei, are osuprafata de 7 hectare iar potrivit unei estimari anterioare a ZFare o valoare de peste 30 de milioane de euro. Conducerea companieia specificat ca terenul ar putea fi vandut in viitor catre undezvoltator imobiliar.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO