Companii

Elboris a renuntat la o investitie de 3 mil. euro intr-un centru logistic

18.10.2009, 23:14 1180

Conducerea companiei Elboris Com din Cluj-Napoca, caredesfasoara activitati de comercializare si distributie a bauturiloralcolice si alimentare in judetele Cluj si Bihor, a stopat oinvestitie de 3 mil. euro intr-un centru logistic in judetulBihor.

"Cu toate ca intentia noastra a fost sa demaram acest proiectinca de anul trecut, datorita crizei financiare am hotarat sarenuntam momentan la aceasta investitie. Construirea acestui centrulogistic se va produce in momentul in care piata va permite acestlucru", a declarat pentru ZF Transilvania Emilia Bor, presedintelecompaniei Elboris Com.

Conducerea companiei clujene estima la inceputul anului oscadere a cifrei de afaceri pentru 2009 cuprinsa intre 5% si 10%,pe fondul crizei financiare care afecteaza in mare masura piata deFMCG (bunuri de larg consum).

Elboris Com a realizat anul trecut o cifra de afaceri deaproximativ 22 mil. euro.

"Ne vom orienta si spre alte domenii de activitate datoritacrizei financiare care afecteaza bunurile de larg consum. Amrenuntat la unele dintre produsele comercializate si cautam noiparteneri de afaceri in contextul in care diversi clienti vorajunge la faliment", a mai spus Emilia Bor.

Potrivit reprezentantilor Elboris, reteaua de distributie acompaniei acopera localitatile din judetele Cluj si Bihor,produsele firmei adresandu-se in special sectorului HoReCa siunitatilor din localitatile limitrofe oraselor mari si medii dinzona. Compania desfasoara activitati de comercializare sidistributie a bauturilor alcoolice, bere, vin, bauturiloralimentare, sucuri naturale si acidulate, apa minerala prinintermediul punctelor de desfacere din localitatile Floresti siOradea si al retelei de distributie prezenta in judetele Cluj siBihor.

Elboris este distribuitor al produselor firmelor Ursus Breweriessi Prodvinalco si desfasoara activitati de vanzare in sistem angroa brandurilor Ursus, Timisoreana, Ciucas, Peroni, Neumarkt,Stalinskaya, Perla Harghitei, dar si a diferitelor marci de vin siapa minerala.

Compania a fost infiintata in anul 1994. Incepand din 1996, timpde doi ani Elboris devine distribuitorul produselor companiei Ursusin judetul Galati, iar din anul 2002 compania demareaza distributiamarfurilor Ursus si Prodvinalco in municipiul Cluj-Napoca si inlocalitatile limitrofe judetului Cluj. Capitalul companiei esteintegral privat si este detinut de catre un asociat unic, numarulmediu de angajati ai firmei clujene fiind de 99 de salariati.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO