Companii

Electrica a făcut în nouă luni de patru ori mai mulţi bani decât în tot anul trecut

Autor: Roxana Petrescu

27.10.2011, 17:30 374

Electrica, singura companie de distribuţie şi furnizare a energiei electrice care se mai află în portofoliul statului român, a raportat în primele nouă luni ale anului un profit brut de patru ori mai mare comparativ cu întreg rezultatul înregistrat în tot anul 2010.

"Grupul Electrica (reprezentând cele 6 societăţi comerciale din companie) cu activităţi în domeniul distribuţiei şi furnizării de energie electrică, precum şi serviciilor de mentenanţă ale reţelelelor electrice, a obţinut în primele 9 luni ale anului 2011 un profit brut estimat în valoare de 142 milioane lei, cu 350% mai mare decât cel înregistrat în aceeaşi perioadă a anului 2010 şi cu peste 300% mai mare decât profitul total înregistrat în tot anul 2010", a declarat Ioan Folescu, directorul general al companiei.

Folescu spune că au fost mai mulţi factori care au contribuit la realizarea acestui profit.

"Am avut o activitate mai bună ca anul trecut. În primul rând, pe partea de servicii de mentenanţă am redus pierderile de la 100 de milioane de lei cât erau anul trecut la 40 de milioane de lei. Companiile de distribuţie sunt pe profit iar încasarea facturilor a mers mai bine. Totodată, anul trecut, sumele datorate de CFR şi Oltchim au fost transformate în provizioane care s-au considerat a fi cheltuieli, situaţie care nu s-a mai repetat în 2011", a explicat Folescu.

Compania nu a furnizat date privind evoluţia cifrei de afaceri în primele nouă luni ale anului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO