Companii

Electroalfa are 10 mil. euro pregătite pentru energia solară

Electroalfa are 10 mil. euro pregătite pentru energia solară

Gheorghe Ciubotaru. Foto Silviu Matei

Autor: Radu Bostan

21.01.2013, 00:07 1936

Electroalfa, un business de 40 de milioane de euro specializat în producţia de echipamente destinate sectorului energetic controlat de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru, şi-a propus pentru anul acesta investiţii de 10 milioane de euro în proiecte de energie solară în zona Olteniei, după ce la finalul anului trecut compania a finalizat lucrările la cel mai mare parc solar din Moldova.

Proiectul, cu o capacitate de 3,5 MW, a fost finanţat în proporţie de circa 30% din fonduri europene şi este amplasat în Botoşani.

Reprezentanţii companiei nu au precizat care este valoarea investiţiei, dar ţinând cont de faptul că de obicei pentru a monta 1 MW într-un parc solar sunt necesare fonduri de 1,3-1,5 milioane de euro, valoarea proiectului din Botoşani s-ar putea ridica la 4,5-5 milioane de euro.

Investiţiile Electroalfa în energia solară vin în contextul în care grupul produce deja echipamente pentru această industrie, cum ar fi structuri metalice, cutii de distribuţie şi posturi de transformare.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO