Companii

Electroalfa: Ne-am propus să devenim furnizori de soluţii la cheie pentru energia regenerabilă, de la consultanţă la execuţie. Boomul din energia verde creează multe oportunităţi de business, iar unii antreprenori români sunt gata să le transforme în vectori de creştere

Pentru Electroalfa, exporturile au adus anul trecut circa 15% din business, iar pentru anul acesta, în ciuda instabilităţii regionale, este estimat un procent de 15-20%.

Pentru Electroalfa, exporturile au adus anul trecut circa 15% din business, iar pentru anul acesta, în ciuda instabilităţii regionale, este estimat un procent de 15-20%.

Autor: Roxana Petrescu

15.06.2022, 18:00 281

Grupul Electroalfa, controlat de omul de afaceri Gheorghe Ciubotaru din Botoşani, şi-a bugetat pentru anul acesta un business consolidat de 292 de milioane de lei, în creştere cu 44% faţă de anul trecut, arată datele transmise pentru anuarul de Business al României - Cei mai mari jucători din economie, proiect editorial ZF care va fi publicat în curând. Grupul Electroalfa are trei divizii, una de echipamente electrice (Electro-Alfa International), unde se produc aparatură de distribuţie sau tablouri de distribuţie, una destinată confecţiilor metalice (Electro Alfa CM), dar şi o divizie specializată în livrarea la cheie a proiectelor energetice, inclusiv parcuri solare (Electro Alfa Servicii Inginerie).

„În structura grupului avem o divizie dedicată proiectelor de energie regenerabilă şi ne-am propus să devenim un furnizor competitiv în acest sector, oferind soluţii la cheie, ce includ proiectare, consultanţă, execuţie. Avem în derulare proiecte de investiţii pentru diversificarea portofoliului de produse la echipamente electrice de medie tensiune şi confecţii metalice. Investim anual în cercetare-dezvoltare produse noi şi dezvoltarea capacităţilor de producţie. Anul acesta am alocat peste 4 milioane de euro pentru extinderea capacităţilor de producţie la fabrica de confecţii metalice, cât şi pentru digitalizare“, au precizat reprezentanţii grupului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO