Companii

Electroaparataj Târgovişte dă vina pe Sindicatul Valahia pentru iminenta apariţie a insolvenţei şi implicit a falimentului. “Practic, a oferit personalului muncitor şansa să stea acasă, plătit din fondul de grevă şi să ceară măriri salariale - o ofertă greu de refuzat!”

Electroaparataj Târgovişte dă vina pe Sindicatul...

Autor: Tibi Oprea

08.05.2019, 17:35 529

Electroaparataj Târgovişte (ELJ), companie listată la BVB cu activitate în fabricarea de aparatură electrică şi accesorii electrotehnice, a publicat la bursă un document de o pagină prin care arată că deşi a crescut salariile cu 18% în 2018 şi cu 7,2% în 2019 şi, respectiv, că în aceeaşi perioadă bunurile şi serviciile s-au scumpit cu 22,3%, compania nu poate să susţină alte creşteri salariale solicitate.

“Cum Electroaparataj vinde 90% din producţie la export, nu poate să transfere decât o mică parte din aceste creşteri clienţilor săi şi de aceea nu poate să susţină alte creşteri salariale în continuare, aşa cum solicită Sindicatul Valahia”, se arată în comunicatul semnat de reprezentantul CA, Broadhurst Industrial Management prin Adrian Ioan Rus.

Potrivit comunicatului, Sindicatul Valahia a convins personalul muncitor să intre în grevă, urmând ca pe perioada grevei să asigure plata zilelor de grevă. Administratorul consideră că acţiunea Sindicatului Valahia este una ostilă economiei, făcută cu rea intenţie şi distrucătoare pentru Electroaparataj.

“Practic, a oferit personalului muncitor şansa să stea acasă, plătit din fondul de grevă şi să ceară măriri salariale - o ofertă greu de refuzat!”, se arată în comunicat.

Astfel, Electroaparataj a programat o reducere treptată a livrărilor până la stoparea acestora şi spune că va convoca acţionarii pentru a vota cu privire la dizolvarea voluntară a societăţii.

“Considerăm că iminenţa apariţiei stării de insolvenţă a societăţii (şi implicit a falimentului acesteia) se datorează exclusiv activităţii Sindicatului Valahia, care aşa cum am precizat anterior, nu provine din societate şi nu cunoaşte problemele specifice cu care se confruntă societatea, nu este legat de personalul societăţii şi nu are interesul să susţină activitatea de producţie a societăţii şi locurile de muncă create de aceasta, interesul dânşilor fiind doar acela de a-şi creşte numărul de membri şi pe cale de consecinţă, fondurile constituite din cotizaţia ce va fi plătită de către noii membri”, se mai arată în comunicat.

De la începutul anului, acţiunile ELJ înregistrează o scădere de 13,4%, pe fondul unui rulaj în valoare de 9.700 lei. Compania este controlată de Broadhurst Investment Limited, cu o participaţie de 55,3% din capitalul social.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO