Companii

Electroputere VFU va produce trei locomotive pe lună din 2015

Prototipul de locomotivă "Terra Nova"

Prototipul de locomotivă "Terra Nova"

Autor: Mirabela Tiron

22.05.2014, 00:04 347

Compania Electroputere VFU, parte din grupul Gram­pet, a finalizat construcţia unui prototip de locomotivă numit „Terra Nova“ şi va începe producţia pentru export de anul viitor în parteneriat cu producătorul american de motoare Caterpillar Inc.

„Avem deja un precontract cu un operator din vestul Europei pentru opt locomotive. Începem producţia efectivă de anul viitor. Vom produce trei locomotive pe lună“, a spus Graţian Călin, vicepreşedintele grupului Grampet.  În plan sunt 360 de locomotive în următorii zece ani.

Omul de afaceri Gruia Stoica (aflat în prezent în arest la do­miciliu şi anchetat pentru trafic de influenţă) con­tro­lea­ză grupul Grampet şi a cumpărat anul trecut divizia de pro­duc­ţie a Electroputere (brandul şi documentaţia de producţie), dar şi fabrica Reloc din Cra­iova, care repară şi modernizează locomotive. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO