Companii

Elena Geanina Suditu, coordonator al Planului de Mobilitate Urbană Durabilă Bucureşti-Ilfov: Pregătim proiectul de tren metropolitan. Implementarea este prevăzută până în 2027

Elena Geanina Suditu: Mai sunt prevăzute integrarea tarifară şi a sistemelor, astfel încât utilizatorul să folosească acelaşi mod de plată, indiferent ce mijloc de circulaţie alege.

Elena Geanina Suditu: Mai sunt prevăzute integrarea tarifară şi a sistemelor, astfel încât utilizatorul să folosească acelaşi mod de plată, indiferent ce mijloc de circulaţie alege.

Autor: Alina-Elena Vasiliu, Cristina Bellu

23.11.2021, 00:05 762

♦ Un alt proiect vizează optimizarea serviciului de transport public, de la taxare până la partea de informare, şi presupune amenajarea unor staţii care să aibă informare dinamică pentru călători, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport.

O reţea feroviară pe care să poată circula un tren metropolitan este unul dintre proiectele care ar ur­ma să îmbunătăţească mobi­li­tatea la nivelul Capitalei şi al zonelor din proximitate, dar finalizarea acestuia este prevăzută abia peste şase ani. „Am fost delegaţi de către UAT-urile de la nivelul regiunii să pregătim proiectul de tren metropolitan. Trenul metropolitan cu­prinde 16 servicii care se vor intro­duce în trei etape succe­si­ve, din­tre care pri­ma este dedicată uti­liză­rii şi valo­ri­ficării infra­struc­turii existente. Imple­men­­tarea servi­ciilor de tren metro­po­litan este prevăzută pâ­nă în 2027, dar unele din­tre acestea vor fi imple­men­­ta­te şi mai repede“, a spus Elena Geanina Suditu, co­or­­­do­nator al Planului de Mo­bi­li­­tate Urbană Dura­bilă Bu­cureşti-Ilfov, Aso­cia­ţia Inter­comunitară de Transport Public Bucu­reşti-Ilfov, la videoconfe­rin­ţa ZF Economia verde, dedicată transporturilor.

Un alt proiect vizează optimizarea serviciului de transport public, de la taxare până la partea de informare, şi presupune amenajarea unor staţii care să aibă informare dinamică pentru călători, pentru îmbunătăţirea condiţiilor de transport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO