Companii

Eli Alroy, director non-executiv al Globalworth, şi-a dat demisia din boardul companie

 Eli Alroy, director non-executiv al Globalworth, şi-a...

Autor: Roxana Rosu

30.03.2020, 09:49 153

 Eli Alroy, director non-executiv al Globalworth, şi-a dat demisia din boardul companiei, responsabilităţile lui urmând să fie preluate de Geoff Miller, preşedintele consiliului, şi de John Whittle şi Andreea Petreanu, ambii directori non-executivi.

”Conducerea Globalworth îi mulţumeşte lui  Eli Alroy pentru contribuţia avută în companie încă de la listarea ei în 2013. Recomandările lui au fost esenţiale pentru ca  Globalworth sp devină principalul investitori imobiliar  pe zona de birouri şi proprietar de terenuri în Europa Centrală şi de Est”, a declarat Geoff Miller.

Eli Alroy a vândut în februarie toate acţiunile pe care le deţinea în cadrul Globalworth, pentru 10,67 mil. euro. 

Compania şi-a schimbat la începutul acestui an acţionarul majoritar, după ce fondatorul ei, Ioannis Papalekas, a vândut pachetul deţinut căre CPI Property Group, dezvoltatorul ceh controlat de miliardarul Radovan Vitek, care mai are în portofoliu şapte proiecte în România, dintre care cinci în Bucureşti şi două în Iaşi. 

Ulterior, o serie de acţionari şi directori ai companiei au vândut la rândul lor pachetele minoritare pe care le deţineau. 

În prezent, principalul acţionar al Globalworth sunt sud-africanii de la Growthpoint, cu 29,4% din acţiuni, urmat de dezvoltatorul german Aroundtown cu 21,9%, CPI Property Group, cu 16,8% din acţiuni, şi fondul de investiţii israelian Altshuler Group cu 6,2%. Pe locul al cincilea este Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO