Companii

Elmas Brasov, plus 35% din vanzari de motostivuitoare

27.08.2008, 18:55 71

Compania Elmas din Brasov, care produce si distribuie instalatii de transport pe verticala, stivuitoare sau macarale, estimeaza pentru anul acesta o cifra de afaceri de circa 26 de milioane de euro, in crestere cu 35% fata de anul precedent, datorita intensificarii proiectelor de retail si dezvoltarii industriei.
"Cresterea vanzarilor va proveni din majorarea cererii de instalatii de ridicat (stivuitoare, poduri rulante, ascensoare, sisteme de parcare si depozitare) din industria componentelor auto, sectorul de retail, industria materialelor de constructii, industria navala, sectorul hotelier si industria alimentara", spune Marius Paraipan, directorul de marketing al Elmas Brasov. Compania a inregistrat o cifra de afaceri de aproape 12 mil. euro in primul semestru, in crestere cu 30% fata de perioada similara a anului trecut.
Producatorul brasovean are puncte de lucru la Bucuresti, Suceava, Oradea, Constanta, Suceava, Timisoara, Targu-Mures sau Zalau, dar si in Chisinau si Sofia si intentioneaza sa se extinda si in Ungaria si Serbia in viitorul apropiat. Competitorii principali ai companiei Elmas Brasov sunt Schindler si Otis, pe sectorul instalatiilor de transport pe verticala, Still si Fiat in domeniul carucioarelor si stivuitoarelor, Kone si Stahl pe segmentul macaralelor, respectiv Megamat si Klaus in ceea ce priveste sistemele de depozitare.
Elmas a fost infiintata in 1991 si este controlata de directorul general Marton Geza, cu 40,3% din actiuni, si de alte 11 persoane fizice, potrivit datelor de la Registrul Comertului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO