Companii

Elon Musk a vândut în România maşini Tesla de peste 53 mil. euro

Elon Musk a vândut în România maşini Tesla de peste...

Autor: Bogdan Alecu

Tesla Motors România, compania prin care Tesla vinde maşini pe piaţa locală, a rulat în 2022 afaceri de aproape 267 mil. lei sau 53 mil. euro, potrivit datelor Ministerului Finan­ţelor. Anul 2022 a fost primul an întreg pentru Tesla pe piaţa locală.

Compania Tesla Motors România şi-a deschis biroul la Bucureşti în 2021, însă funcţionează altfel decât celelalte branduri. Maşinile sunt vândute doar de Tesla – nu există dealeri, iar importatorul este o reprezentanţă a Tesla. De asemenea, nu există un showroom oficial, iar maşinile sunt livrate de pe platforma dealerului auto DAB Auto Serv, care este şi singurul service „Tesla Approved Body Shop”. Un al doilea punct de livrare a maşinilor Tesla funcţionează din vara acestui an în proximitatea autostrăzii 1 Bucureşti-Piteşti, potrivit clienţilor Tesla.

Compania are în România potrivit Ministerului Finanţelor 14 angajaţi.

În 2022 pe piaţa locală s-au înmatriculat 1.020 de maşini Tesla noi, în creştere cu 357% faţă de 2021, potrivit datelor DRPCIV.

Cu acest volum Tesla ocupă locul doi în topul mărcilor de maşini electrice, fiind depăşită doar de Dacia cu modelul Spring, cel mai ieftin automobil electric de pe piaţa europeană.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO