Companii

Elsid vrea să facă un proiect eolian de 36 mil. euro în Corbu, la nord de Mamaia

Elsid vrea să facă un proiect eolian de 36 mil. euro...

Autor: Radu Bostan

24.08.2013, 07:48 1206
Producătorul de electrozi siderurgici Elsid SA din Titu, una dintre firmele care au fost obligate să renegocieze contractul direct de cumpărare a energiei de la Hidroelectrica după intrarea companiei de stat în insolvenţă, a început dezvoltarea unui parc eolian de 24 MW în judeţul Constanţa pe raza localităţii Corbu, la nord de Mamaia.
 
Parcul va fi amplasat pe un teren de 264 hectare din ex­tra­vilanul comunei Corbu, potrivit unui anunţ local privind con­sultarea publică pe marginea propunerii spre aprobare a Pla­nului Urbanistic Zonal (PUZ). Localitatea a atras inte­resul şi al altor investitori în sectorul energiei regenerabile, pre­cum grupul Monsson, zona litoralului având cel mai bun po­ten­ţial din ţară în ceea ce priveşte producţia eoliană.
 
Oficialii companiei Elsid nu au răspuns solicitărilor ZF, însă reprezentanţii proiectantului PUZ-ului au precizat că parcul va fi alcătuit din opt turbine eoliene, fiecare cu o pu­tere instalată de 3 MW. Pentru a instala 24 MW într-o fermă eoliană, investiţia necesară ar fi de 31-36 milioane de euro, po­trivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă. Într-un an complet de funcţionare, eolienele Elsid ar putea produce în jur de 50.000 MWh de energie, iar compania ar primi tot atâtea certificate verzi prin schema de sprijin pentru energia re­generabilă. La preţurile actuale, de circa 40 euro pe cer­ti­fi­cat, parcul încă nerealizat al Elsid ar fi „sprijinit“ cu circa 2 mi­­lioane de euro pe an.
 

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 19.08.2013

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO