Companii

Elveţienii de la Artemis au cumpărat un teren de două hectare în Timişoara pentru un viitor proiect rezidenţial

Adriana Cioca, administrator şi director de dezvoltare al Artemis în România.

Adriana Cioca, administrator şi director de dezvoltare al Artemis în România.

Autor: Alina-Elena Vasiliu

01.08.2019, 07:43 1340

Dezvoltatorul imobiliar elveţian Artemis, care deţine cinci parcuri industriale lângă Timişoara, a cumpărat un teren de două hectare în Timişoara, cu scopul de a construi un proiect de locuinţe. Acesta ar urma să fie primul proiect rezidenţial de pe piaţa locală al grupului, care mai are astfel de dezvoltări în Elveţia, ţara-mamă. 

„Am analizat această investiţie de mai bine de un an de zile şi suntem bucuroşi să intrăm pe segmentul de rezidenţial. Este un proiect care necesită un termen de aproximativ trei-patru ani de pregătire. În momentul de faţă, am început să lucrăm la tema de design, în vederea organizării unui concurs de arhitectură şi a realizării unui masterplan. Apoi vom pregăti proiectele de demolare a clădirilor industriale existente astăzi, precum şi noua construcţie“, spune Adriana Cioca, administrator şi director de dezvoltare al Artemis în România.

Investiţia va fi cuprinsă între 10 şi 15 milioane de euro, sumă în care intră şi achiziţia terenului. Ansamblul ar urma să aibă aproximativ 800 de locuinţe, alături de câteva spaţii comerciale.

Elveţienii deţin până acum în România parcurile industriale Sânandrei Industrial Park, Banat Business Park, Dudeşti, Giarmata şi Parc Industrial Aeroport, toate în judeţul Timiş, însumând 170 de hectare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO