Companii

Emerson angajează 300 de oameni la Cluj

Autor: Laurentiu Cotu

01.06.2012, 00:05 543
Grupul american Emerson, cu afaceri globale de peste 24 mld. dolari, intenţionează să recruteze 300 de oameni în centrul de producţie de la Cluj şi să ajungă astfel de 1.500 de angajaţi. Emerson continuă în acest fel campania de recrutare după ce de la începutul anului şi până în prezent a angajat 200 de persoane în cele şase unităţi de producţie construite în parcul industrial Tetarom II din Cluj-Napoca.
"Derulăm diverse programe pentru atragerea forţei de muncă, în condiţiile în care există o presiunea crescută exercitată asupra pieţei, odată cu dezvoltarea şi apariţia altor companii. Mai mult, observăm tot mai prezent în ultima vreme fenomenul de «brain-drain», în care tinerii, în special cei mai talentaţi şi mai ambiţioşi, îşi caută loc de muncă în alte ţări încă de la absolvirea liceului", a spus Călin Banciu, general manager Emerson din România.
Planurile companiei sunt de a ajunge la peste 2.500 de angajaţi la Cluj, în momentul în care campusul din Tetarom II va funcţiona la capacitate maximă. Compania Emerson SRL, cu sediu în Cluj-Napoca, a realizat în 2010 afaceri de circa 27 mil. euro şi un câştig net de 2,7 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO