Companii

Emerson angajeaza 40 de oameni pe luna in fabricile din Cluj

Emerson angajeaza 40 de oameni pe luna in fabricile din Cluj
29.03.2010, 00:00 1993

"In parcul Emerson din Cluj-Napoca lucreaza 500 de oameni, iarin fiecare luna postam pe siteurile de recrutare intre 30 si 40 deanunturi cu noi joburi. Cautam oameni indiferent de nivelulacestora de pregatire, care sa fie potriviti pentru activitatiiledesfasurate de noi. Pana in luna mai vom aduce la Cluj o nouadivizie, care isi va desfasura activitatea in cea de-a treiaunitate construita anul trecut in parcul Tetarom", a declarat CalinBanciu, general manager al Emerson Romania.

Potrivit ultimelor date disponibile, Emerson avea in 2008 ocifra de afaceri de 31,3 mil. lei (circa 8,5 mil. euro), numarulmediu de angajati ai companiei la aceea data fiind de 238 deoameni, dupa cum arata Ministerul de Finante.

Diviziile prezente la Cluj sunt cele de regulatoare pentru gaze,alternatoare electrice de mare putere, echipamente electrice,echipamente pentru medii periculoase si pentru constructii.

"Am absolvit Facultatea de Litere din Cluj si m-am angajat lafinele anului 2008 la Emerson pe postul de specialist documentatiestudii, iar salariul meu este de 1.500 lei. Angajari se fac incontinuare si anul trecut au fost angajati oameni cu toate catrecem printr-o perioada de criza, iar in prezent, din cate stiueu, Emerson cauta pentru diferite joburi vorbitori de italiana,germana, franceza, spaniola, portugheza sau engleza", a spus otanara care nu a dorit sa-i fie facut public numele.

Emerson, care are in prezent trei centre de productie inCluj-Napoca si un centru de inginerie, este unul dintre cei maimari angajatori din Cluj in acest an, alaturi de companiileGenpact, ING sau Nokia.

Recent, furnizorul de servicii de business si solutiitehnologice Genpact Romania a anuntat ca intentioneaza sa angajezepana la finele anului intre 500 si 1.000 de persoane la Cluj. SiING Asigurari cauta 300 de oameni care vor asigura suportfilialelor companiei din Cehia, Slovacia, Ungaria, Polonia,Romania, Grecia si Spania, in timp ce Nokia a angajat doar in acestan 200 de oameni, astfel ca la fabrica de la Jucu a finlandezilorlucreaza peste 2.000 de oameni in prezent. Semnalele pozitive datede companiile care au campanii importante de recrutare in Cluj vinin contextul in care in februarie rata somajului a ajuns la unmaxim de 8,3% la nivel national.

Unul din zece salariati a disparut din statisticile oficialeanul trecut, numarul total al salariatilor ajungand la cel mairedus nivel din ultimii sase ani. Astfel, daca la inceputul anuluitrecut in economie erau 4,8 milioane de salariati, in 12 luninumarul acestora s-a redus cu 440.000, pana la 4,36 de milioane,potrivit datelor de la Ministerul Muncii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO