Companii

Emerson angajează 500 de oameni la Cluj şi Oradea

Emerson angajează 500 de oameni la Cluj şi Oradea

Autor: Laurentiu Cotu

06.03.2013, 00:07 5626

Grupul american Emerson, cu afaceri de peste 24 mld. dolari, va angaja în acest an 500 de oameni pentru fabricile din Cluj-Napoca şi Oradea şi menţine astfel cadenţa recrutărilor din ultimul an, când în fabricile din Cluj a angajat un număr similar şi a ajuns la 1.600 de salariaţi.

"Vrem să mai angajăm încă 500 de oameni în acest an, atât pentru campusul din Cluj, dar şi la Oradea, unde din aprilie vom demara lucrările de construcţie ale noii fabrici Emerson", a declarat pentru ZF Transilvania Călin Banciu, general ma­nager Emerson din România.

Compania a anunţat în toamna anului trecut că plă­nu­ieşte extinderea capacităţii din România printr-o investiţie de 50 mil. euro, "într-un centru de producţie şi suport în Oradea". Pro­iectul ame­rica­ni­lor pre­su­pune crea­rea, la Oradea, a 1.500 de noi locuri de muncă în ur­mătorii ani.

În paralel cu extinderea de la Oradea, Emerson continuă şi extinderea capacităţii de la Cluj printr-o investiţie de 15 mil. euro. Lucrările au fost deja începute şi urmează să fie finalizate în octombrie.

Investiţia presupune construcţia unei noi clădiri (hală de producţie şi birouri), care va adăuga 28.000 mp la cei 35.000 mp suprafaţă construită existentă.

Potrivit unor informaţii anterioare furnizate de conducerea Emerson, valoarea totală a investiţiilor din parcul industrial Tetarom II va depăşi 125 mil. euro la final. Produsele şi serviciile furnizate de compania din Cluj sunt înglobate în proiecte dedicate în majoritate pieţei din Europa de Vest.

Compania Emerson SRL, cu sediu în Cluj-Napoca, a realizat în 2011 afaceri de 205,7 mil. lei (circa 49 mil. euro) şi un câştig net de aproape 28,4 mil. lei (6,7 mil. euro).

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - ieri, 13:15
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri:
Azi:
Diferență:
Ieri: