Companii

Emilia Ispas, o antreprenoare din Bucureşti, s-a reprofilat în producţia de măşti de protecţie din bumbac: Suntem patru persoane în atelier care lucrează la producţie. E o situaţie de urgenţă. Am primit comenzi de la spitale, avem 500 de măşti în lucru acum

Emilia Ispas, o antreprenoare din Bucureşti, s-a...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

16.03.2020, 11:32 6742

Emilia Ispas, o antreprenoare din Bucureşti care a făcut business din crearea de haine pentru copii, a „schimbat macazul” în ultimele zile şi a început să producă măşti de protecţie pentru cei care trebuie să iasă în colectivitate, dar care vor să se ferească de posibilitatea de a se infecta cu coronavirus.

„Am început de vineri, pe la prânz, când o prietenă care este medic m-a întrebat dacă nu aş putea face şi măşti din bumbac. Schimbarea a venit din necesitate. Dacă nu mă apucam de măşti, aş fi intrat în faliment, pentru că alte comenzi nu au mai venit în perioada aceasta. Folosesc bumbac 100%, iar măştile sunt reutilizabile, se pot spăla, călca, steriliza, nu sunt de unică folosinţă”, spune Emilia Ispas.

Doar vineri a primit comenzi de 100 de măşti, de la prieteni, după ce a publicat un anunţ pe Facebook. Între timp, comenzi au început să vină şi de la clienţi din provincie, dar şi de la unităţi medicale, printre care Spitalul Clinic de Psihiatrie Obregia din Bucureşti şi o clinică din Iaşi.

„Pentru provincie, comanda minimă este de 10 măşti, la un preţ total de 100 de lei. În Capitală, comanda minimă este de 6 măşti. Suntem patru persoane în atelier care lucrează la producţie. Stăm peste program dacă este nevoie, pentru că e o situaţie de urgenţă. Pentru copii, folosesc diferite tipuri de design, pentru că ei altfel nu vor să poarte”, mai spune Emilia Ispas.

În acest moment, ea are în lucru 500 de măşti şi se aşteaptă ca numărul comenzilor să crească. Măştile se pot realiza pe mărimi.

Iniţiativa Emilia Ispas vine în contextul în care farmaciile au rămas fără măşti chirurgicale pe stoc, iar cei care vor să cumpere pentru a se proteja de epidemie nu o mai pot face.

„Orice fabrică de hârtie sau textile poate amenaja artizanal un loc unde să producă măşti. Şi noi probabil, dar trebuie să ne aprovizionăm cu materie primă şi durează. Măştile simple au anumite specificaţii, dar în condiţii de urgenţă se pot accepta proceduri simplificate de lucru”, a spus Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente.

Emilia Ispas, de profesie fizician, dar cu studii şi în domeniul designului, a creat businessul Kidissue în 2017, activitatea ei fiind producţia de haine extensibile pentru copii, astfel încât să poată fi purtate mai multă vreme, în condiţiile în care, de regulă, acestea trebuie schimbate foarte des, odată cu creşterea copiilor. Ea a spus povestea brandului Kidissue în 2019, în cadrul proiectului ZF Afaceri de la zero.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO