Companii

Encore Capital Trust a atras o finanţare de 18,2 mil. lei. Compania vizează un portofoliu de zeci de milioane de euro

Encore Capital Trust a atras o finanţare de 18,2 mil....

Autor: Bogdan Alecu

06.07.2022, 16:38 254

Societatea de investiţii Encore Capital Trust (ECT) a încheiat prima rundă de finanţare prin atragerea a 17,7 milioane de lei de la o serie de investitori strategici. Capitalul social al companiei a ajuns astfel la 18,2 milioane de lei (aproximativ 3,7 mil. euro).

Printre investitorii care au participat la actuala rundă de atragere de fonduri se numără mai mulţi antreprenori , printre care Dan Şucu, proprietarul Mobexpert, Marius Hanganu, co-fondator al Tremend Software – una dintre cele mai dinamice companii locale de IT, achiziţionată de Publicis, Iosif Szavuj, fondator al operatorului de telecomunicaţii Ines Group, Silvana Berciu, fondator în grupul de firme din care fac parte BDG Import si Loft, Ahmet Buyukhanli, dezvoltatorul complexului rezidenţial Cosmopolis şi Cristian Becheanu, fondator al lanţului de farmacii Arta, achiziţionat de Dr. Max.

Principalele linii de activitate vor fi achiziţionarea de unităţi în proiecte aflate în stadii incipiente de dezvoltare pe segmentul rezidenţial, investiţiile de tip mezanin, care presupun participarea cu capital la procesul de dezvoltare al unui proiect şi valorificarea produsului finit, achiziţionarea de active imobiliare cu scopul obţinerii unui randament lunar din exploatarea acestora şi achiziţiile de tip iBuyer pe piaţa rezidenţială secundară.

Encore Capital Trust a fost fondată şi este condusă de o serie de antreprenori şi manageri cu experienţă pe piaţa imobiliară şi în mediul de afaceri local. Bazele companiei au fost puse de Cosmin Savu-Cristescu, managing director al grupului Redport Capital, un dezvoltator imobiliar local şi de Andrei Sârbu, CEO al companiei de consultanţă imobiliară SVN Romania, una dintre principalele companii de profil şi compania de consultanţă cu cea mai amplă activitate pe segmentul rezidenţial.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO