Companii

Enel va investi 400 mil. euro în trei proiecte de energie eoliană în România, cofinanţate de BEI

Enel va investi 400 mil. euro în trei proiecte de energie eoliană în România, cofinanţate de BEI

Autor: Vlad Popescu - Mediafax

03.08.2011, 00:00 690

Enel Green Power ar putea primi o finanţare de până la 200milioane euro de la Banca Europeană pentru Investiţii pentru aconstrui trei proiecte de energie eoliană în Dobrogea şi Banat, cuo capacitate instalată totală de 258 MW, suma reprezentând 50% dincostul proiectelor, transmite Bloomberg.

"Banca Europeană pentru Investiţii confirmă că evaluează înprezent un împrumut de 200 milioane euro către Enel Green PowerRomânia", a declarat purtătorul de cuvânt al BEI Richard Willis.Oficialul a refuzat să facă declaraţii privind scadenţa sau dobândaîmprumutului, deoarece acordul cu Enel nu a fost încă încheiat.Cele trei ferme eoliene vor fi echipate cu 126 de turbine de 2-2,3MW fiecare.

România avea la finele anului trecut o capacitate instalată de462 MW în turbine eoliene, potrivit datelor Asociaţiei Europenepentru Energie Eoliană. Enel Green Power, divizia de energieregenerabilă a grupului italian de utilităţi Enel, are în România ocapacitate instalată în turbine eoliene de 104 MW în două parcurieoliene situate în Dobrogea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO