Energie

Acţionarii Electrica vor discuta aprobarea unui plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiunile de obligaţiuni ale companiei din perioada 2022-2023

Acţionarii Electrica vor discuta aprobarea unui plafon...

Autor: Roxana Rosu

01.03.2022, 10:48 273

Acţionarii Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român prin Ministerul Energiei are 48,8%, vor discuta în adunare generală din 20 aprilie aprobarea unui plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiunile de obligaţiuni ale companiei din perioada 2022-2023.

Obligaţiunile vor putea fi denominate atât in lei, cât şi în alte valute şi.vor fi emise pe piaţa de capital din România, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, prin una sau mai multe emisiuni separate, potrivit convocatorului AGEA.

Obligatiunile vor avea o maturitate maximă de până la 7 ani.

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor se află şi aprobarea propunerii Consiliului de Administratie al Electrica privind repartizarea a 152 milioane lei, respectiv 50% din profitul net din 2021 sub formă de dividende.

Electrica are următoarele filiale; Distribuţie Energie Electrică România (DEER), Electrica Furnizare, Electrica Serv, Electrica Producţie Energie, Electrica Energie Verde SRL. 

Capitalizarea societăţii controlate în proporţie de 49% de statul român este de 3,5 miliarde de lei, arată datele BVB.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO