Energie

Adrian Dumitriu, Chimcomplex: În cinci ani, România o să aibă o sărăcie energetică acută

Adrian Dumitriu, Chimcomplex: În cinci ani, România o...

Autor: Roxana Petrescu

29.11.2021, 07:00 7476

Marii consumatori de energie au proiecte de producţie pro­prie ca o măsură de protecţie faţă de creşterea explo­zi­vă a preţului electricităţii, dar şi ca o plasă de siguranţă pentru sărăcia energetică naţională care va deveni tot mai vizibilă în următorii cinci ani. Deşi de la nivelul auto­ri­tăţilor discursul este mereu liniştitor, anul acesta Ro­mâ­nia a fost în multe zile obligată să importe până aproape de capacitatea maximă pentru a ţine becurile aprinse.

„Eu cred că peste 5 ani România o să aibă o sărăcie ener­getică acută“, a spus Adrian Dumitriu, directorul finan­ciar (CFO) al Chimcomplex Borzeşti, cel mai mare combinat de produse chimice din România, cu două plat­forme la Oneşti şi Râmnicu Vâlcea. Chimcomplex (simbol bursier CHOB) a încheiat primele nouă luni ale anului cu venituri totale de 1,8 miliarde de lei, faţă de

816 mi­lioane de lei în perioada similară din 2020, şi un profit net de 422 de milioane de lei, comparativ cu pierderi de 39 milioane lei la finele lunii septembrie 2020.

„Noi suntem preocupaţi să ne asigurăm indepen­den­ţa energetică văzând ce se întâmplă în piaţă“, a mai pre­cizat Dumitriu în cadrul celei mai recente ediţii a confe­rin­ţei ZF Energie. Alături de Chimcomplex, consumatori ma­jori precum Alro şi Liberty Galaţi au anunţat la rân­dul lor proiecte de producere a energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO