Energie

Ajay Aggarwal, Liberty Galaţi: Combinatul din Galaţi a depăşit cu succes criza din 2020 generată de pandemie şi de reducerea severă a consumului de oţel, precum şi a scăderii preţurilor în primul trimestru al anului. Fluxurile noastre de producţie funcţionează la întreaga capacitate acum

Ajay Aggarwal, Liberty Galaţi: Combinatul din Galaţi a...

Autor: Răzvan Botea

20.04.2021, 10:00 291

Ajay Aggarwal, membru în Consiliul de Administraţie al combinatului Liberty Galaţi şi directorul executiv al GFG, principalul acţionar Liberty Galaţi, fostul Sidex, spune că unitatea de la Galaţi a depăşit impasul din pandemie şi acum lucrează la capacitate maximă.

„Combinatul siderurgic din Galaţi a depăşit cu succes criza din 2020 generată de pandemie şi de reducerea severă a consumului de oţel, precum şi a scăderii preţurilor în primul trimestru al anului. În urma eforturilor mari depuse de echipa locală, Liberty Galaţi a trebuit doar să reducă temporar, mai degrabă decât să suspende sau să oprească producţia, spre deosebire de mulţi alţi producători europeni, şi a continuat să-şi servească clienţii, în ciuda mediului foarte dificil”, a spus Ajay Aggarwal, răspunzând întrebărilor ZF.

Pe plan extern fondul de investiţii Greensill Capital, principalul finanţator al Grupului GFG, din care face parte şi Liberty, a intrat în insolvenţă. Reprezentanţii Liberty au dat mai multe asigurări că activitatea de la Galaţi nu va fi afectată de situaţia externă a grupului.

Ajay Aggarwal a răspuns la mai multe întrebări ZF legate de dificultăţile de finanţare, precum şi de vânzarea creditelor de carbon de la Galaţi, subiect abordat şi de presa internaţională.

Liberty Galaţi, fostul Sidex, are în acest moment circa 5.000 de angajaţi şi afaceri de 5 mld. de lei în 2019, ultimele date publice disponibile. Profitul companiei a fost de 29 mil. lei, al doilea an de profit după câţiva ani de pierderi.

Ajay Aggarwal a punctat de mai multe ori că activitatea de la Galaţi nu este afectată de situaţia externă a grupului. El a spus că Liberty Galaţi va păstra forţa de muncă, îşi extinde anul acesta capacitatea de producţie şi toate planurile de investiţii rămân în picioare.

„Echipa de la Galaţi se concentrează asupra eforturilor noastre de creştere a producţiei, livrarea produselor către clienţi la timp şi la calitatea solicitată. Nu există intenţia de a reduce numărul locurilor de muncă, iar salariile sunt plătite fără întârziere.”

Cum au reacţionat furnizorii în urma situaţiei externe a Grupului din care face parte LIBERTY Galaţi?

Suntem siguri că vom trece peste dificultatea cu care se confruntă Alianţa GFG din cauza plasării în administrare judiciară a principalului său furnizor financiar. Cu toate acestea, este important să reţineţi că LIBERTY Galaţi este o unitate viabilă şi profitabilă, care si-a crescut producţia in comparaţie cu anul trecut, care este capabilă să livreze oţel de calitate şi să producă finanţarea necesară pentru operaţiunile şi proiectele sale obişnuite.

Suntem în contact strâns cu partenerii de afaceri, cum ar fi furnizorii noştri, dar colaborăm îndeaproape şi cu sindicatele, angajaţii şi partenerii sociali.

Sunt furnizorii plătiţi cu întârziere? Există plăţi în avans solicitate de furnizori? 

Discutăm în permanenţă cu furnizorii noştri orice problemă cu care ne-am putea confrunta şi - din fericire – ei privesc colaborarea cu noi ca pe un parteneriat pe termen lung. Ca în orice afacere de anvergură, pot apărea ocazional unele probleme, dar - acolo unde a fost cazul - am lucrat în colaborare pentru a le rezolva şi am mers mai departe împreună.

Ultimele luni au adus schimbări majore în industria noastră. Preţurile cocsului, minereurilor de fier şi ale altor materii prime s-au majorat. Ambiţia noastră de a creşte producţia a însemnat, de asemenea, că trebuie să cumpărăm un volum mai mare din aceste resurse.

Situaţia actuală a principalului nostru finanţator nu a afectat capacităţile noastre privind capitalul de lucru, dar luăm măsuri semnificative de auto-ajutorare pentru a reduce stocurile de oţel, pentru a corela stocul cu comenzile clienţilor şi pentru a colabora cu clienţii în vederea obţinerii unor condiţii care să aducă numerar mai devreme. Suntem foarte recunoscători pentru sprijinul oferit de clienţii şi furnizorii noştri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO