Energie

Alro alocă 100.000 lei pentru dotarea laboratoarelor de fizică de la Colegiul Naţional Ion Maiorescu din Giurgi

Alro alocă 100.000 lei pentru dotarea laboratoarelor de...

Autor: Roxana Rosu

31.01.2018, 10:18 127

Alro Slatina, cel mai mare producator de aluminiu din Europa continentala (excluzand Rusia si Peninsula Scandinava), a oferit o sponsorizare de 100.000 lei Colegiului National Ion Maiorescu din Giurgiu pentru dotarea cu laptopuri, videoproiectoare, imprimante si alte aparate multimedia a laboratoarelor de fizică.

“In mod traditional, elevii romani au avut rezultate deosebite la concursurile internationale de fizica sau matematica, iar acesti elevi pot deveni specialistii de care noi avem nevoie in viitor. Ei sunt acum la momentul la care au nevoie de sustinerea noastra, pentru a putea avea rezultate deosebite si pentru a se califica in meserii unde noi avem nevoie de bagajul lor de cunostinte. De aceea am decis sa ne implicam activ in asigurarea unei baze materiale necesare desfasurarii stagiilor de pregatire, contribuind, astfel, la crearea unei baze de viitori specialisti de care sa beneficieze economia României”, a declarat Gheorghe Dobra, Directorul General Alro.

La rândul lui, Petre-Mihai Cornea, Seful catedrei de fizica de la Colegiul National Ion Maiorescu, Giurgiu., a spus că dotarea laboratorului de fizica cu tehnologie noua ii ajuta si pe profesorii care pot realiza si experimentele mai dificile, care se pot efectua acum pentru toate domeniile catedrei de fizica.

Acesta nu este primul proiect derulat de Alro în sistemul de invatamant tehnic din Romania. Compania a infiintat, in colaborare cu Colegiul Tehnic Metalurgic din Slatina si cu sprijinul Primariei din Slatina prima clasa de invatamant profesional dual din judetul Olt, cu 27 de elevi care fac pregatire teoretica si practica pe parcursul a trei ani si care se vor califica in meseria de mecanic utilaje si instalatii in industrie. Compania asigura stagiul profesional si ofera o bursa lunara de 200 lei, pentru fiecare elev, precum si o masa calda in fiecare zi, pe perioada desfasurarii stagiului de pregatire. Alro vrea să înfiinţeze o nouă clasă, in anul scolar urmator, care va avea specializarile de electrician si mecanic utilaje si instalatii in industrie. Clasa ar urma sa aiba 28 de locuri. 

În plus, Alro are parteneriate cu Colegiul Tehnic Metalurgic Slatina, Universitatea Politehnica din Bucuresti, Universitatea Transilvania din Brasov, Universitatea din Craiova etc.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO