Energie

Altius Fotovoltaic caută parteneri pentru o fabrică de panouri solare în Africa sau Orientul Mijlociu

Ion Murgescu: Trebuie să ieşim în afară, pentru că e şi păcat să n-o facem.

Ion Murgescu: Trebuie să ieşim în afară, pentru că e şi păcat să n-o facem.

Autor: Carol Dan

01.06.2015, 00:06 887
Producătorul de panouri fotovoltaice estimează exporturi de 8 mil. lei în acest an, jumătate din cifra de afaceri bugetată.
 
Producătorul de panouri fotovoltaice Altius Fotovoltaic aşteaptă afaceri de 16 mil. lei în acest an, din care jumătate din exporturi, şi se află în discuţii cu parteneri din Africa pentru deschiderea unei unităţi de producţie. Compania face parte din grupul Bomax, implicat în energie şi dezvoltare imobiliară şi controlat de omul de afaceri Sorin Bonciu.  
 
Trebuie să ieşim în afară, pentru că e şi păcat să n-o facem. Avem deja discuţii să facem, în parteneriat, fabrici în Africa. Ne uităm în general la ţările unde guvernul încu­ra­jează astfel de investiţii şi preţul energiei e bun“, afirmă Ion Murgescu, directorul exe­cu­tiv al Altius Fotovoltaic.
 
Altius a deschis în 2013 o fabrică de pa­no­uri solare în Zona Liberă Giurgiu în care a investit 8 mil. euro. Unitatea din Giugiu este practic singura de acest fel din România. Deşi au mai existat tentative ale altor companii de a intra pe această piaţă, precum Renovatio şi Siliken, ele nu au supravieţuit.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO