Energie

Ambiţie majoră din partea nemţilor de la EON: Compania va furniza 100% energie din surse regenerabile pentru toţi cei 3,3 milioane de clienţi din Marea Britanie

 Ambiţie majoră din partea nemţilor de la EON:...

Autor: Alex Ciutacu

09.07.2019, 12:51 855

Nemţii de la EON vor furniza 100% energie din surse regenerabile pentru toţi cei 3,3 milioane de clienţi rezidenţiali din Marea Britanie, într-o premieră majoră pentru piaţa britanică, potrivit Bloomberg.

Energia din surse regenerabile este valabilă acum fără tarife suplimentare, cea mai mare parte provenind din propriile surse eoliene, biomass şi solare, potrivit anunţului companiei.

EON operează şi deţine peste 20 de ferme eoliene onshore şi offshore în Marea Britanie.

Trecerea unui jucător de talia EON către o asemenea practică ar putea lăsa fără clienţi businessuri precum Ovo Energy şi Bulb Energy – care au oferit până acum energie din surse regenerabile 100% la tarife sub preţul pieţei.

Mai mult, decizia ar putea ajuta EON să se diferenţieze într-o piaţă din ce în ce mai competitivă. În luna martie, compania Royal Dutch Shell a făcut o mutare agresivă în piaţa britanică de retail, oferind energie din surse regenerabile prin subsidiara Shell Energy, într-o încercare de a deveni cea mai mare companie globală din energie.

„Schimbările climatice definesc problema erei noastre, şi este de asemenea una de care şi clienţii sunt din ce în ce mai îngrijoraţi”, spune Michael Lewis, executivul care conduce businessul EON în Marea Britanie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO