Energie

Americanii de la Chevron, companie petrolieră, au înregistrat pierderi de 6,6 miliarde de dolari în trimestrul patru din 2019

Americanii de la Chevron, companie petrolieră, au...

Autor: Teona Tomoiaga, Mediafax

31.01.2020, 18:58 546

Grupul petrolier american Chevron a înregistrat, în trimestul patru din 2019, o pierdere de 6,6 miliarde de dolari din cauza cotaţiilor internaţionale reduse ale petrolului şi gazelor naturale şi din cauza unei reevaluări a activelor în valoare de 10,4 miliarde de dolari, transmite Reuters.

În decembrie, compania a avertizat că va suferi un cost suplimentar de circa 10-11 miliarde de dolari din cauza reevaluării unor proprietăţi şi active: proprietăţi de gaze de şist din regiunea Appalachia, un proiect canadian care de gaze lichefiate şi un câmp gazier offshore din SUA.

Acţiunile Chevron s-au depreciat, vineri, cu 3% la 107,57 dolari pe bursa americană.

Odată cu scăderea preţurilor la petrol, marile companii petroliere, inclusiv Chevron şi Exxon Mobil Corp, au încercat să-şi sporească cash-ul disponibil şi să-şi îmbunătăţească rentabilitatea punând proprietăţi şi active la vânzare.

Producţia Chevron s-a intensificat în Bazinul Permian, principalul domeniu de şist din SUA, dar rezultatele financiare au fost afectate de căderea drastică a preţurilor de petrol şi gaze.

Preţurile medii pentru petrolul Chevron au scăzut cu 16% faţă de anul trecut, iar preţurile gazelor naturale au scăzut cu aproape jumătate.

Astfel, profitul per acţiune a fost de 1,49 dolari, puţin peste estimarea de 1,45 dolari a Wall Street.

Analiştii au explicat că preţurile în scădere afectează lichiditatea companiei, care a scăzut cu peste 1 miliard de dolari faţă de anul precedent, la 5,3 miliarde de dolari.

Cu toate acestea, compania a generat suficienţi bani în 2019 pentru a-şi acoperi cheltuielile de capital şi dividendele.

Producţia Chevron în Bazinul Permian s-a majorat cu 36% faţă de anul trecut, la 514.000 de barili pe zi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO