Energie

Americanii de la Emerson au făcut la Cluj afaceri cu 21% mai mari din echipamente electrice şi sunt gata să dea startul producţiei în Oradea

Americanii de la Emerson au făcut la Cluj afaceri cu 21%...

Autor: Carol Dan

10.07.2015, 00:05 396
Conglomeratul american Emerson, spe­cializat în automatizări industriale, ser­vicii şi echipamente energetice sau pentru pro­tecţia mediului, a înregistrat anul trecut în România o cifră de afaceri de 546,3 milioane de lei (123 milioane de euro), mai mari cu 21% faţă de 2013, ca urmare a transferului la Cluj-Na­poca al unor business-uri adiţionale, dar pro­fi­tul net a scăzut de 2,6 ori, la 15,7 milioane de lei (3,5 milioane de euro).
 
„Cifra de afaceri este într-adevăr mai mare întrucât Emerson creşte de la an la an, iar businessurile adiţionale care sunt tran­s­ferate la Cluj cresc capacitatea companiei“, susţin reprezentanţii Emerson.
 
Grupul american mai spune însă că investiţiile strategice pe care le face pot să aibă pe termen scurt un impact asupra profi­tu­lui, dar sunt derulate „pentru a stimula creş­terea viitoare“.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO