Energie

Americanii de la Emerson au investit 13,8 mil. dolari în campusul de la Cluj

Americanii de la Emerson au investit 13,8 mil. dolari în...

Autor: Laurentiu Cotu

28.02.2017, 00:05 911
Compania Emerson, parte a concernului american Emerson, cu afaceri globale de peste 22 mld. dolari, a finalizat anul trecut o investiţie de 13,8 mil. dolari (circa 13 mil. euro) în noi echipamente de producţie, dar şi pentru achiziţionarea unui teren, adiacent campusului de producţie din Cluj. Planurile de investiţii ale companiei în acest an prevăd  noi achiziţii în echipamente de producţie.
 
„Activităţile noastre de la Cluj deservesc în principal clienţii Emerson din Europa. Pieţele au fost afectate de factori economici comuni şi altor companii din domeniul nostru, inclusiv reduceri de cheltuieli de capital la clienţi şi ajustarea preţurilor petrolului şi benzinei“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii Emerson din România.
 
În ultimii doi ani, concernul Emerson a vândut anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Control Tehniques au fost vândute de Emerson către japonezii de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluată la 1,2 mld. dolari şi care a fost finalizată în acest an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO