Energie

Amromco, producătorul cu 2% din piaţa gazelor, are 100 mil. € pentru România. „Nu avem unde să-i investim“

Tudor Gafton, director general Amromco Energy:
„O investiţie de 10 milioane de euro în explorare se recuperează foarte greu din producţie, mai ales că noi avem doar zăcăminte depletate, aşa că nu ne permitem multe rateuri. Suntem extrem de atenţi cu activitatea de explorare.“

Tudor Gafton, director general Amromco Energy: „O investiţie de 10 milioane de euro în explorare se recuperează foarte greu din producţie, mai ales că noi avem doar zăcăminte depletate, aşa că nu ne permitem multe rateuri. Suntem extrem de atenţi cu activitatea de explorare.“

Autor: Radu Bostan

20.06.2014, 00:06 1401
Amromco Energy, o afacere pusă pe picioare în 2002 de câţiva petrolişti americani, care s-a con­centrat de la început pe redez­vol­tarea zăcămin­telor vechi, abando­nate, este astăzi cel mai mare dintre „gaziştii mici“, firme care îşi împart 3% dintr-o piaţă a gazelor naturale do­minată de Romgaz şi OMV Petrom.
 
După mai mulţi ani în care cota de piaţă s-a învârtit în jurul cifrei de 2%, conducerea Amromco are ambiţia de a mări producţia cu 30%.
 
„Avem disponibili peste 100 mi­lioane de euro pentru România, dar nu avem unde să îi investim, aşa că aş­teptăm. Guvernul ar trebui să încu­ra­jeze transferul de active, pentru a asi­gura continuitatea, maximizarea pro­ducţiei şi extinderea vieţii zăcă­mintelor depletate“, spune Tudor Gafton, 52 de ani, directorul general al Amromco Energy.
 
Licenţele pentru zăcămintele ma­ture de care este interesată compania sunt încă deţinute de Romgaz sau Petrom, iar transferul concesiunilor se face printr-un proces greoi, care are nevoie de aprobarea mai multor instituţii de stat.
 
În biroul lat, cu vedere spre Piaţa Victoriei, centrul de business al oraşului, Gafton vorbeşte despre planurile de dezvoltare ale companiei, raportându-se mereu la Petrom pentru a evidenţia atât diferenţele, cât şi asemănările dintre perspectiva unui „peşte mic“ şi a unui „peşte mare“.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO