ANALIZÂ

An record pentru exporturile de gaze ruseşti în Europa. România, ferită de facturi mari către Gazprom pe fondul unui consum staţionar

Secțiune susținută de Medlife Logo

28 mar 2018 Autor: Roxana Petrescu

În ultimii trei ani, suma cantităţilor suplimentare de gaz consumate la nivel european a fost de circa 78-80 de miliarde de metri cubi, adică aproximativ cât „arde“ economia Germaniei într-un an. Principalul vector care a determinat această creştere este utilizarea gazului în producţia de energie.

Europa a consumat anul trecut circa 565 de miliarde de metri cubi, cel mai mare nivel din 2011, o treime din resursă ve­nind de la ruşii de la Gaz­prom. În regiune, gazul ru­sesc aco­peră mai bine de ju­mă­tate din consum, ţări precum Ungaria fiind de­pen­dente în proporţie de 90% de importuri.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 28.03.2018

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
gaze
, consum
, romania
, gazprom
, europa
, exporturi
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide