Energie

Anca Dragu, E.ON România: Comunităţile energetice vor lua avânt. Investiţiile în reţelele inteligente trebuie stimulate

Anca Dragu, E.ON România: Comunităţile energetice vor...

Autor: Roxana Petrescu

28.02.2020, 11:16 1854

E.ON România, jucător de peste un miliard de euro pe zona de distribuţie şi furnizare a energiei electrice şi a gazului, spune că pe termen lung comunităţile energetice, formate din consumatori independenţi, vor prinde contur, acest lucru ducând însă la o presiune suplimentară pe zona de distribuţie a energiei. Investiţiile în reţele inteligenete devin astfel esenţiale, iar mai departe stimularea operatorilor în această direcţie ar trebui să fie pe agenda reglementatorilor.

„În 10 ani noi vedem consumatori mult mai puternici şi mai independenţi. Aceste comunităţi energetice cu siguranţă vor lua avânt şi în 10 ani vor fi importante. În acest context, într-un an, nu în 10, aş vrea să vedem o nouă categorie de cheltuieli recunoscute de reglementatori – în plus de OPEX (cheltuieli operaţionale – n.red.) şi CAPEX (cheltuieli de capital – n.red.) aş vrea să vedem SMARTEX, o categorie în care toţi distribuitorii să poată să investească mai mult în aceste domenii şi să le fie recunoscute cu facilitate aceste investiţii”, a declarat Anca Dragu, director general adjunct al E.ON România, în cadrul ZF Power Summit 2020.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO