Energie

Andreea Mitiriţă, Partener PwC România: Digitalizarea ar creşte veniturile companiilor de petrol şi gaze cu 10% şi ar scădea costurile operaţionale cu 8,5%, în următorii cinci ani

Andreea Mitiriţă, Partener PwC România: Digitalizarea...

Autor: Roxana Rosu

03.07.2020, 15:36 184

Companiile de petrol şi gaze estimează că implementarea de soluţii digitale le va aduce o creştere, în medie, cu 10% a veniturilor, datorită reducerii timpului de demarare a proiectelor şi majorării producţiei, în următorii cinci ani, arată raportul ”2020 Digital Operations study for oil and gas”, realizat de PwC în rândul a peste 200 de companii de profil la nivel global. În acelaşi timp, aceste companii anticipează o scădere cu 8,5% a costurilor ca urmare a îmbunătăţirii eficienţei operaţionale.

Cu toate că majoritatea directorilor din sectorul de petrol şi gaze sunt conştienţi de câştigurile obţinute din digitalizare, doar 7% spun că organizaţiile lor sunt avansate în procesul de digitalizare a operaţiunilor, iar 70% că se află încă la început. Cele mai avansate digital sunt companiile din industria chimică, urmate de cele de petrol şi gaze şi cele de utilităţi.

Companiile de petrol şi gaze s-au confruntat cu provocări foarte mari în ceea ce priveşte eficienţa, durabilitatea şi rentabilitatea înainte de COVID-19. Ca urmare a pandemiei, preţurile s-au prăbuşit, astfel încât urgenţa de a aborda aceste probleme a crescut dramatic. Unul dintre cele mai clare şi viabile răspunsuri la aceste provocări sistemice este acela de a accelera strategiile de digitalizare pentru a deveni mai rezistente la astfel de şocuri şi pentru a rămâne atractive pentru investitori.

Pregătirea insuficientă, lipsa talentelor, modelul de operare şi cultura sunt percepute drept principalele bariere în calea transformării digitale, respectiv adoptarea soluţiilor şi aplicaţiilor digitale.

Top cinci tehnologii vizate de companiile de petrol şi gaze

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO