Energie

Andrei Nistoreanu, Manager Programe şi Comunitate Future Energy Leaders Romania: Furnizorii de energie verde trebuie să atragă consumatori prin campanii de promovare, prin educarea populaţiei şi prin digitalizare

ZF Power Summit 2020

Andrei Nistoreanu, Manager Programe şi Comunitate Future...

Autor: Alexandra Cepăreanu

18.02.2020, 13:42 206

Andrei Nistoreanu, manager programe şi comunitate Future Energy Leaders România, spune că pentru ca populaţia să facă tranziţia spre energia verde este nevoie ca furnizorii din aceste sector să facă campanii de promovare şi educare.

„Furnizorii trebuie să facă campanii de promovare a energiei verzi pentru a atrage consumatori. Ar trebui să educe consumatorul şi să digitalizeze sectorul dacă vor ca numărul de consumatori de energie verde să crească. Avem nevoie de transaparenţă în limbaj şi presiuni asupra legislaţiei”, a spus Andrei Nistoreanu, în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2020.

 

Alte declaraţii:

Un consumator informat are nevoie de mai puţină reursă umană din partea operatorului, pentru că se confruntă cu mai puţine probleme, iar acest lucru duce la scăderea costurilor operatorului. Iar când intervin schimbări în legislaţie consumatorul trece mai uşor peste acele schimbări pentru că le înţelege şi ştie ce va urma.

Partea legislativă – pentru a schimba furnizorul de energie trebuie să treacă 21 de zile, iar consumatorul să emită o suită de documente, nu se poate face online. Comuncarea de documente se face prin fişiere pdf şi excel, nu printr-un sistem electronic centralizat.

Anul acesta avem 12 proiecte pe partea de educare a consumatorilor, cooperare internaţională, dezvoltarea membrilor şi puncte de vedere referitoare la legislaţia în domeniu.

În viitor nu ştiu dacă mai putem vorbi de furnizorii clasici, ci de furnizori care au şi echipament energetic. Dar pentru a ajunge acolo ar trebui ca jucătorii din industrie să se implice mai mult în partea de alfabetizare a consumatorilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO