Energie

ANRE a aprobat noile tarife de racordare la reţelele de gaze, de la 450 de lei la 4.500 de lei

ANRE a aprobat noile tarife de racordare la reţelele de...

Autor: Mediafax

07.09.2018, 00:00 819

Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei - ANRE - a aprobat, joi, noile tarife de racordare la sistemele de distribuţie a gazelor naturale.

În prezent, branşarea şi avizarea branşării se tarifează cu 1.500 până la 5.000 de lei, în funcţie de complexitatea lucrărilor. N

oile tarife stabilite acum de ANRE sunt maximale şi pornesc de la 450 de lei pentru un debit de 10 mc/oră, ajungând la 4.500 de lei pentru un debit de 500 mc/oră. Noile tarife au fost aprobate prin ordinul ANRE nr. 165/2018. Grila de tarife poate fi consultată prin accesarea următorului link: http://www.anre.ro/ro/gaze-naturale/legislatie/preturi-si-tarife-gn/2018.

În procesul de stabilire şi actualizare a noilor tarife, ANRE a avut, în principal, în vedere costurile reale ale procesului de racordare, urmărind totodată şi suportabilitatea acestor costuri de către viitorii utilizatori ai sistemelor de distribuţie a gazelor naturale, tarifele aprobate având un caracter maximal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO