Energie

ANRE a respins cererea de suspendare a licenţei furnizorului de electricitate Ciga Energy

ANRE a respins cererea de suspendare a licenţei...

Autor: Dan Straut

15.03.2017, 15:54 199

„În şedinţa de miercuri, 15 martie 2017, Comitetul de reglementare al ANRE a analizat propunerea de suspendare a Licenţei nr. 991 pentru activitatea de furnizare a energiei electrice, acordată societăţii Ciga Energy SA prin Decizia ANRE nr. 241/08.02.2011”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Principalul motiv al acestei propuneri este „obstrucţionarea activităţii ANRE de monitorizare a pieţei de energie electrică prin furnizarea de date incomplete şi, uneori, chiar eronate, cu privire la activitatea societăţii de Parte Responsabilă cu Echilibrarea (PRE) pentru circa a 640 de participanţi la piaţă”

În urma analizei raportului privind propunerea de suspendare, membrii Comitetului de reglementare au apreciat că măsura suspendării este „disproporţionată faţă de gravitatea faptei constate” şi „ar pertuba activitatea participanţilor la piaţă pentru care societatea asigură echilibrarea financiară”.

ANRE argumentează, în plus, că pregăteşte revizuirea reglementărilor cu privire la piaţa de energie electrică, „având în vedere situaţia apărută în piaţa de energie în lunile ianuarie şi februarie.

În consecinţă, „Comitetul de reglementare al ANRE a respins propunerea de suspendare şi a decis supravegherea strictă a activităţii de PRE pe care SC Ciga Energy SA o desfăşoară”. Comitetul a mai decis şi „două măsuri de conformare, cu perioadă de conformare de 30 de zile, după cum urmează: 1. Prezentarea unei proceduri de alocare a dezechilibrelor între participanţii la piaţă care să fie avizată de ANRE; 2. Prezentarea datelor într-un format stabilit de direcţia de specialitate din cadrul ANRE, prin care SC Ciga Energy să arate modul transparent de tratament între participanţii la piaţă din PRE-urile pe care le gestionează”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO