ANRE: Furnizorii au cerut majorări de peste 10%, dar tarifele la energie vor scădea cu 0,3%

Secțiune susținută de Medlife Logo

21 dec 2017 Autori: Dan Straut , Mediafax

Furnizorii de ultimă instanţă (FUI), care livrează energie direct consumatorilor finali, au solicitat majorări de tarife de 10,8%, dar Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a decis să scadă aceste tarife, de la 1 ianuarie, în medie cu 0,34%.

Comitetul de reglementare al ANRE a avizat, în şedinţa din 20 decembrie 2017, preţurile pentru energia electrică activă, denumite tarif CPC, aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor finali beneficiari ai serviciului universal în perioada 1 ianuarie 2018-30 iunie 2018.

„Furnizorii de ultimă instanţă au solicitat, pentru semestrul I 2018, creşterea medie a preţurilor denumite tarif CPC cu 10,87%, comparativ cu cele avizate pentru trimestrul IV al anului 2017”, se arată într-un comunicat al ANRE.

Ca urmare a analizei efectuate de către ANRE a datelor transmise de FUI, cu luarea în considerare a prevederilor Metodologiei de stabilire a tarifelor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienţilor finali, aprobată prin Ordinul ANRE 92/2015, cu modificările şi completările ulterioare, „Comitetul de reglementare al ANRE a avizat preţurile pentru energia electrică activă denumite tarif CPC pentru semestrul I 2018, rezultând o scădere medie de 0,34% la nivelul întregii ţări, faţă de trimestrul IV 2017”, precizează Autoritatea.

*MedLife susține informarea și educarea ca sursă principală de dezvoltare a unui business sănătos. De aceea, recomandăm informarea continuă cu ajutorul articolelor din secțiunea Companii!

 
Cuvinte cheie:
ENERGIE
, TARIFE ENERGIE
, ANRE
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide