Energie

Anton Anton, ministrul Energiei: Vreau ca în februarie anul viitor să tai panglica la noua centrală de la Iernut. Investiţia Romgaz de la Iernut este cea mai mare investiţie a statului în energie din ultimii 10 ani, iar în acest moment are întârzieri de 3-4 luni

Anton Anton, ministrul Energiei: Vreau ca în februarie...

Autor: Răzvan Botea

07.02.2019, 14:30 837

Centrala termoelectrică de la Iernut, cea mai mare investiţia a statului românesc în energie în ultimii 10 ani cu o capacitate de 430 MW va fi gata în luna februarie a anului 2020, în ciuda întârzierilor actuale de circa 4 luni, care vor fi recuperate, a spus anton Anton, ministrul energiei, în cadrul unui eveniment ce a avut loc joi la Iernut, judeţul Mureş.

„Mi-aş dori ca ritmul lucrărilor să fie mai intens. Contructorul poate invoca multe motive relativ obiective, Mi s-au dat asigurări astăzi că întârzierile vor fi recuperate. În momentul acesta, vorbim de o întârziere de 3-4 luni, dar noi ne-am dori ca la în februarie anul viitor să tăiem panglica”, a spus ministrul energiei.

Investiţia în noua centrală este de 270 mil. euro şi aceasta va produce circa 5% din necesarul României de energie. Când unitatea cea nouă va intra în funcţiune, cea veche va fi dezafectată.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO